Een niet alledaags verzoek 

Maart 2022

En dan krijgen we ineens een onverwacht verzoek. Haddy, moeder van 4 sponsorkinderen wil zelf ook een opleiding gaan volgen. Een paar jaar geleden is haar man overleden en staat ze er alleen voor. Ze beseft dat ze met een opleiding een grotere kans op een baan heeft.

We hebben besloten om Haddy in haar ambities te gaan ondersteunen. Veel succes met de cursus Cooking and Pastry en maak (zoals jezelf aangeeft) je droom waar!

Waterpunten in Madina Alaghie

Trouw gaat ze elke dag met een blij gezicht.

Trouw gaat ze elke dag met een blij gezicht. Ze mag belangrijk werk doen voor stichting Kontaanoo. En dat niet alleen! Behoedzaam bewaart ze de sleutel.

Het hangt van haar af hoe laat de vrouwen uit haar dorp samen komen om water te halen. Elke dag gaat ze, wanneer de zon ongeveer op z’n hoogst staat met de sleutel naar het watertappunt in haar dorp. Ze ontgrendelt de kraan zodat het water kan stromen. Vers water uit moeder aarde. Wat is ze blij met deze taak. En wij ook.

Het is fijn dat het goed gaat met alles rondom de watertoren. Vrouwen ontmoeten elkaar en praten met elkaar. Dat zorgt voor verbinding wat we allemaal zo nodig hebben. Samen dragen ze zorg voor hun gezinnen en deze waterbron mag daar deel van zijn.

Het water is nodig voor een gezonde groei van de kinderen.

Als de waterkannen weer vol zijn, dan sluit ze de watertap weer af en bewaart ze de sleutel voor de volgende dag. Dankjewel Fatou!

Voor € 8,34 per maand kunt u zorgen dat er een kind in Gambia naar school kan. Onderwijs is noodzakelijk voor een toekomst voor deze kinderen. Interesse om te ondersteunen?
Actueel

Bekijk hier het laatste nieuws
van Stichting Kontaanoo

Nieuwsbrief december 2023

Voor een paar pegels sponsor je al tegels!!!!!!

We willen de Herman Gateway School voorzien van vloertegels. Doe je mee met deze actie?

nieuwsbrief-juni-2023-schooltassen
Nieuwsbrief juni 2023

Meer schooltassen gevraagd!

BmdB De Schuilplaats uit Putten heeft maar liefst 68 schooltassen ingezameld. We zijn op zoek naar nog meer. Help je ook?

Nieuwsbrief december 2022

Mooie opbrengst!

De Goede Herderschool uit Ermelo heeft 20 schoolbankjes geschonken aan de Herman Gateway School

Nieuwsbrief oktober 2022

Viering jaarovergang

Aan het eind van het schooljaar wordt in Gambia extra aandacht besteed aan de overgang naar een nieuwe klas.

Nieuwsbrief maart 2022 

Een niet alledaags verzoek 

Lees hier hoe het met Haddy gaat, waarom de waterpunten in Madina Alaghie zo belangrijk zijn