Pastor Momodou Lamin Daffeh overleden

Ons bereikte het bericht dat op 76-jarige leeftijd Pastor Momodou Lamin Daffeh onverwacht is overleden. Pastor was geboren in Gambia, maar heeft zijn opleidingen in Engeland gevolgd. Na die periode is hij weer teruggegaan naar Gambia. Vol enthousiasme en op zijn eigen manier heeft hij zich ingezet voor de bevolking van Gambia. Hij had oog voor de hulpbehoevenden, maakte het mogelijk voor kinderen om onderwijs te volgen en was voorganger van de Victory Gospel Church International. In 2015 heeft de Gambia Groep (project in Jidda) een deel van zijn leven en werk van dichtbij mee mogen maken. Wij zijn dankbaar voor het vele werk dat hij heeft gedaan voor de Gambianen. Onze gedachten gaan naar zijn vrouw, zijn kinderen, de bezoekers van de Victory Gospel Church en al die mensen die hem liefhadden.

Viering jaarovergang

Aan het eind van het schooljaar wordt in Gambia extra aandacht besteed aan de overgang naar een nieuwe klas. 

Aan het eind van het schooljaar wordt in Gambia extra aandacht besteed aan de overgang naar een nieuwe klas. Zo ook bij de school in Madina Alhagie. Ze hebben zelfs een certificaat van waardering overhandigd aan Ousman. De waardering is wederzijds! Op de Creative Mind Nursery school hebben ze afgelopen schooljaar een culturele week gehad. Wat was Fatoumatta mooi en kleurrijk gekleed!

Schoenendoosactie afgerond

Wat een blijdschap bij de sponsorkinderen toen ze de schoenendozen kregen uitgedeeld! Voordat we ze daarmee konden verrassen hebben de dozen al een hele wereldreis gemaakt. Eind 2021 hebben leden van de Gereformeerde Kerk uit Putten deze schoenendozen gemaakt en gevuld. De dozen zijn daarna gecontroleerd en een aantal bijgemaakt om elk sponsorkind er één te kunnen geven. Vervolgens zijn de schoenendozen verpakt in bananendozen gebracht naar Stichting Container Hulpgoederen naar Gambia. Deze stichting zorgt er voor dat er containers naar Banjul, de hoofdstad van Gambia worden verscheept. De capaciteit van deze haven is wat kleiner waardoor de schepen soms meerdere weken voor de kust moeten wachten tot ze aan de beurt zijn. Maar daar kwam dan het verlossende telefoontje voor onze contactpersoon Ousman. De dozen konden worden opgehaald. Aangezien het al schoolvakantie was zijn de kinderen de schoenendozen wezen ophalen. Ze konden dan gelijk hun rapport laten zien. En daarna de doos openmaken en genieten van de spullen die je hebt gekregen. Een ieder die heeft meegedaan aan de actie willen we hartelijk bedanken. Jullie hebben een glimlach op de gezichten van de kinderen getoverd!

Start nieuwe schooljaar

Het nieuwe schooljaar is net weer begonnen. 16 nieuwe kinderen hebben we dit jaar kunnen
inschrijven waardoor het totaal op 70 kinderen komt.

Ousman heeft er weer voor gezorgd dat de kinderen er prima bij lopen. Hartelijk dank Ousman!

Voor € 8,34 per maand kunt u zorgen dat er een kind in Gambia naar school kan. Onderwijs is noodzakelijk voor een toekomst voor deze kinderen. Interesse om te ondersteunen?
Actueel

Bekijk hier het laatste nieuws
van Stichting Kontaanoo

Nieuwsbrief december 2023
Voor een paar pegels sponsor je al tegels!!!!!!

We willen de Herman Gateway School voorzien van vloertegels. Doe je mee met deze actie?

nieuwsbrief-juni-2023-schooltassen
Nieuwsbrief juni 2023
Meer schooltassen gevraagd!

BmdB De Schuilplaats uit Putten heeft maar liefst 68 schooltassen ingezameld. We zijn op zoek naar nog meer. Help je ook?

Nieuwsbrief december 2022
Mooie opbrengst!

De Goede Herderschool uit Ermelo heeft 20 schoolbankjes geschonken aan de Herman Gateway School

Nieuwsbrief oktober 2022
Viering jaarovergang

Aan het eind van het schooljaar wordt in Gambia extra aandacht besteed aan de overgang naar een nieuwe klas.

Nieuwsbrief maart 2022 
Een niet alledaags verzoek 

Lees hier hoe het met Haddy gaat, waarom de waterpunten in Madina Alaghie zo belangrijk zijn