Wat een mooie opbrengst van de Goede Herderschool uit Ermelo !

Op vrijdag 16 december waren we uitgenodigd bij de Goede Herderschool in Ermelo. 
In groep 7 zou het bedrag van hun inzamelingsactie bekend worden gemaakt. Helaas konden ze vanwege Corona de afgelopen 2 jaar geen acties voeren, maar hebben ze uiteindelijk het collectegeld besteed aan Kontaanoo. En wat een mooie opbrengst hadden ze voor ons: € 2.356,98 !!!
De leerlingen en het team hebben het voor elkaar gekregen om 20 schoolbankjes te schenken aan de Herman Gateway School in Madina Alhagie. Een snelle rekensom met de leerlingen gaf aan dat er zelfs ruimte is voor een speeltoestel. Die hebben we gelijk besteld. Zodra die gemaakt en geplaatst is laten we dat zeker weten.


Iedereen van de Goede Herderschool bedankt voor jullie ondersteuning! Wees trots op het uiteindelijke resultaat (en uiteraard ook op jullie mooie school)!

Hulpgoederen

Wellicht niet bij iedereen bekend, maar we sturen gemiddeld 2 tot 4x per jaar hulpgoederen naar Gambia

Wellicht niet bij iedereen bekend, maar we sturen gemiddeld 2 tot 4x per jaar hulpgoederen naar Gambia. We hangen dit niet aan de grote klok, maar veel mensen, bedrijven en verenigingen weten de weg inmiddels naar onze stichting te vinden.

Wat zamelen we o.a. in? Goed bruikbare kleding, gereedschap, speelgoed, sporttenues, etc. Allemaal spullen die ze in Gambia goed kunnen gebruiken.

In december hebben we 40 goed gevulde bananendozen weggebracht naar de container. Stichting Container Hulpgoederen naar Gambia zorgt ervoor dat de dozen uiteindelijk in Banjul aankomen. Ousman gaat een seintje krijgen als de lading is aangekomen en kan dat op de afgesproken plaats ophalen. 
Deze keer ook een schoolbankje dat gebruikt kan worden door een kind dat minder mobiel is. Fijn dat we dit ook hebben kunnen regelen.

Dank aan degene die hebben geholpen met inzamelen en inpakken!

3 extra sponsorkinderen

Pastor Arnest klopte bij het bestuur van stichting Kontaanoo aan. Hij had 3 kinderen die niet langer naar school konden. De ouders konden om verschillende redenen de kosten voor de school niet langer betalen. Of we deze kinderen in het sponsorprogramma konden opnemen, zodat ze gelijk weer naar school konden gaan. We hebben hier positief op gereageerd.

 
Ousman heeft gelijk alles voor deze kinderen geregeld. Uniforms, boeken, schoolgeld, etc. Deze kinderen zijn voorlopig weer geholpen.

Opbrengst expositie wereldwinkel Ermelo

Ook hier een mooi resultaat van € 228,54

Neemt u eens een kijkje bij de wereldwinkel. Daar zijn verrassend leuke cadeautjes te koop.

Voor € 8,34 per maand kunt u zorgen dat er een kind in Gambia naar school kan. Onderwijs is noodzakelijk voor een toekomst voor deze kinderen. Interesse om te ondersteunen?
Actueel

Bekijk hier het laatste nieuws
van Stichting Kontaanoo

Nieuwsbrief december 2023

Voor een paar pegels sponsor je al tegels!!!!!!

We willen de Herman Gateway School voorzien van vloertegels. Doe je mee met deze actie?

nieuwsbrief-juni-2023-schooltassen
Nieuwsbrief juni 2023

Meer schooltassen gevraagd!

BmdB De Schuilplaats uit Putten heeft maar liefst 68 schooltassen ingezameld. We zijn op zoek naar nog meer. Help je ook?

Nieuwsbrief december 2022

Mooie opbrengst!

De Goede Herderschool uit Ermelo heeft 20 schoolbankjes geschonken aan de Herman Gateway School

Nieuwsbrief oktober 2022

Viering jaarovergang

Aan het eind van het schooljaar wordt in Gambia extra aandacht besteed aan de overgang naar een nieuwe klas.

Nieuwsbrief maart 2022 

Een niet alledaags verzoek 

Lees hier hoe het met Haddy gaat, waarom de waterpunten in Madina Alaghie zo belangrijk zijn