Project

Bijilo

Bak- en kookopleiding

Haddy Fatty project 3

Haddy heeft een niet alledaags verzoek

Voorjaar 2022. Wat een sterke vrouw is ze. Ze kwam persoonlijk een brief brengen om haar woorden kracht bij te zetten. Ze had er lang over nagedacht en nu de stap gezet om met ons het gesprek aan te gaan. 

Deze vrouw die boven het maaiveld uitsteekt. Ze wil niet haar hand op houden maar haar handen uit de mouwen steken om verder te komen in haar leven.

En dat is te begrijpen want ze is al een tijdje weduwe en heeft 4 kinderen. Zonder werk en inkomen een uitzichtloze situatie in Gambia.

Ze beseft maar al te goed wat dit betekent voor haar. 

Heel kwetsbaar maar vol overtuiging doet ze haar verhaal.  Ze wil graag in haar eigen levensonderhoud voorzien en een bak- en kook opleiding gaan doen. Met een diploma op zak geeft haar dat grote kansen op de arbeidsmarkt. En of wij haar daarmee kunnen helpen. Tussen haar woorden door voelen we dat ze het meent en ervoor wil gaan. 

Dit bijzondere verhaal hebben we meegenomen naar huis en besproken met het bestuur.

 Met onze hulp mocht ze in augustus 2022 starten met de opleiding. Na een periode van wennen heeft ze haar plekje gevonden en erg naar haar zin op school. In november 2022 heeft ze haar 1e examen gedaan en een goed resultaat behaald. Regelmatig stuurt ze foto’s naar ons toe van haar kook en bak kunsten. 

Ze is er nog niet maar ze doet goed haar best. 

 In het voorjaar van 2023 zijn we bij haar thuis geweest. Trots vertelde ze ons over haar vorderingen. Ze liet haar studieboeken zien en vertelde erover. Je kon zien dat ze haar huiswerk maakte want haar schriftjes waren helemaal vol geschreven. Het was niet altijd gemakkelijk voor haar. Zelf elke dag naar school en dat combineren met de zorg voor haar kinderen. Gelukkig had ze haar familie om zich heen waar ze veel aan te danken heeft. Vooral tijdens de examen periode waar ze veel tijd nodig had voor studeren was dat fijn voor haar. 

Ze mocht haar stage doen bij een hotel bij haar in de buurt. Ze heeft daar met plezier gewerkt en veel ervaring op gedaan. Hier mocht ze zichzelf beter leren kennen en ook de leerstof in de praktijk brengen. Daarna volgde het laatste examen en daar is ze inmiddels voor geslaagd. 

Ze heeft haar diploma opgehaald en heeft een baan. 

Haar niet alledaags verzoek heeft haar droom dichterbij laten komen. Het is werkelijkheid geworden. 

Gaan we dit project nu afsluiten? Nee, we zullen haar blijven volgen. Ze heeft ons veel te vertellen heeft ze gezegd. Ook wil ze haar bak- en kookkunsten aan ons laten zien!

Dit zal een bijzondere ontmoeting worden voor haar en voor ons. 

Haddy Fatty project 1
Haddy Fatty project 4
Haddy Fatty project 1
Haddy Fatty project 4